Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΑΡΓΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Η NOKIA




 Σιγουρα η ΝΟΚΙΑ αποτελει μια ιστορια,ευρωπαικη ιστορια. Σιγουρα,σχεδον ολοι μας ειχαμε καποτε μια η παραπανω συσκευες στα χερια μας. Σιγουρα αρκετοι δεν θα ξεχασουν τα θρυλικα μονελα 3310 και 3330,αλλα και το ποιο λεπτο και μικρο κινητο της εποχης 1998-9 NOKIA 8210. Μετα ηρθε το NOKIA N95 που κατα την αποψη μου ανοιξε την πορτα στα smartphones της σημερινης εποχης.
 Πραγματικα μας στεναχωρει οτι καποτε η αγαπημενη μας ΜΑΡΚΑ σημερα εχει μεινει παρα πολυ πισω. Οι ποιοτητα κατασκευης ακομα δεν εχει αλλαξει και μενει ακομα σταθερη και αξιοπηστει ακομα και σημερα.Σιγουρο ειναι επισης οτι τον κοσμο,αλλα και εταιριες,που την ακολουθουσανε τους εχει χασει.Εχασε παρα πολυ κοσμο και παρα πολες εταιριες που της  εφερναν πολλα εκατομυρια ευρω!
ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.................
  Εκει που πραγματικα ποναει ειναι στο λειτουργικο συστημα,που ειναι βαρη(αργο),δυσκολο και πολυ μακρια απο αυτα που προσφερουν οι αλλες εταιριες. Αυτα που θελει ο καταναλωτης σημερα ειναι ενα λειτουργικο συστημα γρηγορο,ευκολο και ομορφο. Ενα λειτουργικο συστημα που ειναι φτιαγμενο για τον καναλωτη και οχι για τον διαχειριστη ,ουτε για την συσκευη. 
 Προσπαθησε παρα πολυ να στηριξει το MAEMO,αλλα δεν το εκανε!! Στο τελος την χαρισε και την αφησε στους developers,εντελως δωρεαν,με τα παιδια που εχουν καταφερει να κανουν μαγικα πραγματα εως σημερα.
 Στηριζει ακομα το Symbian,χωρις λογο και χωρις να αποδιδει κερδοφορια. Τι και αν αυτη προσπαθει με καθε τροπο να αναστηθει,Symbian anna-belle. Αλλα δυστιχως πιστευω πως τωρα ειναι πολυ αργα.Την εχουνε θαψει την καμενη,εχει σαραντησει της κανουν μνημοσυνο και αυτη χολαινη!
Στο ψαξιμο καινουριου λειτουργικο συστηματος ανακαλυψε,επενδυσε και φορεσε το MEEGO. Ενα λειτουργικο συστημα πoυ δεν διαφερει και παρα πολυ απο το symbian. Εδω παλι δεν εκανε καποιο τμημα εντος ΝΟΚΙΑ για την αναπτυξη του,αλλα την εδωσε στους developers. Το τι μελει γενεσθαι θα το μαθουμε ... soon.. 
Η αναγκη να ξαναμπει στο παιχνιδι αλλα και να αυξησει τα κερδη της σε τετοιες εποχες με τετοιο ανταγωνισμο την οδηγησε να χτυπησει την πορτα της Microsoft. Με τη Microsoft να θελει και να επιμενει επι τεσσερις μηνες να αγορασει τη ΝΟΚΙΑ αλλα με τους  φιλανδους να απαντουν αρνητικα στο τελος κατεληξαν σε ενα παντρεμα Windows mobile(λειτουργικο συστημα) με την ΝΟΚΙΑ.  
Η καθυστερηση των διαπραγματευσεων μαζι μετοχες να εχων παρει την κατηφορο,δημιουργησαν μια μεγαλη καθυστερηση στο σχεδιασμο και στην παραγωγη.
 Μολις σχεδιασε καποι μοντελα χωρις να τα εχει  βαλει στην παραγωγη,τα εβγαλε στο ιντερνετ.Να
  κερδισει χρονο απο την αγορα και τους καναλωτες.
Εχει βαλη στην παργαγωγη κινητα τηλ,tablet,notebook,laptop. Το ποσο πισω εχει μεινει σιγουρα θα το ξερουμε του χρονου.Παντως σιγουρο ειναι οτι την θελουμε πισω και γρηγορα μαλιστα.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews